InternaționalȘtirile 60m.RO

Proteste ample în SUA împotriva măsurilor impuse de coronavirus

Peste 40 000 de decese și aproape un milion de cazuri confirmate în SUA, statul din lume cel mai lovit de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea cetățenii americani ies în stradă în număr mare, cerând restrângerea măsurilor de izolare aduse de coronavirus.

Unele state deja au cedat presiunii și au deschis spații publice precum plajele, parcurile, micile afaceri locale.

Mai multe drumuri au fost însă blocate de protestatari și claxoanele mașilor s-au auzit toată ziua.

Protestatarii consideră că măsurile de izolare depășesc efectele coronavirusului. Americanii ieșiți în stradă consideră că afacerile locale sunt grav afectate și economia americană poate colapsa sub greutatea măsurilor luate.

Cea mai puternică democrație din lume își cere tributul și reacționează ferm.

Protestele au adunat de la câteva zeci de persoane și până la maxim 2500 în Washington. Însă ne aflăm în faza de început al acestui fenomen și este de așteptat ca el să crească cu rapiditate.

Majoritatea celor din stradă sunt conservatori, fani ai președintelui Donald Trump. Grupurile și milițiile de extrema dreaptă și-au făcut prezența la unele dintre manifestații. De multe ori s-au adus și arme sub pretextul încălcării drepturilor civile.

Mesajele date și de către Trump sunt duale și crează confuzie. Pe de o parte adoptă măsuri dure, pe de altă parte le critică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button