Social

Protest masiv al Sindicatului BNS în fața Guvernului

Un protest organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) va avea loc, miercuri, în faţa sediului Guvernului, fiind aşteptate să participe peste 5.000 de persoane, iar principalele revendicări fiind legate de aplicarea Legii salarizării, adoptarea de măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare. Participanţii vor porni în marş spre Piaţa Constituţiei.

Protestul organizat de Blocul Naţional Sindical va avea loc de la ora 11.00, în faţa Guvernului.

„Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trai tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare «sacrificaţii de serviciu»”, au transmis sindicaliştii.Vineri, BNS a transmis că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la Blocul Naţional Sindical, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, vor asigura participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.  Sindicaliştii solicită Guvernului adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Potrivit programului anunţat, participanţii se vor aduna între orele 11.00 şi 11.15 la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, alveola centrală, alveola media şi pe trotuarul din faţa muzeului Antipa, unde va avea loc mitingul. La ora 12.15, ei vor porni în marş pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei. 

Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, să traverseze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

La rândul său, Jandarmeria Capitalei a anunţat că va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă, respectiv pentru a asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către Blocul Naţional Sindical în intervalul orar 11:00-15:30.”Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, a transmis sursa citată. Potrivit Jandarmeriei, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button