Social

Protest în Timiș: ”Ne-am saturat de fumurile voastre!” Mai mulți localnici din Giroc sunt revoltați de poluarea produsă de o fabrică de reciclare a cauciucului

Fumul provenit de la o fabrică de reciclare a cauciucului de la marginea Timișoarei i-a scos în stradă pe mai mulți localnici din satul Chișoda, comuna Giroc, anunță Opinia Timișoarei.

Înarmați cu pancarte, aceștia au organizat sâmbătă un protest de câteva ore pe drumul ce leagă Girocul de Calea Șagului a trage un semnal de alarmă.

„Coșmarul locuitorilor din satul Chisoda, comună Giroc, a început în urmă cu aproape 10 ani. La ieșirea din Timișoara, către Calea Sagului, a fost construită o fabrică care să recicleze cauciucuri și tot felul de materiale din plastic. În zilele în care se da foc materialelor, în zona se simte un miros extrem de tăios, se vede un fum înecăcios, iar autoritățile, din păcate, închid ochii„, susțin protestatarii.

”Ne-am mutat la sat, vrem aer curat”, ”Miroase fum-tastic”, ”Nu fum fabricat!’”, ”Nasul vostru e defect?”, ”Gazați din 2013„, ”Lupt pentru sănătatea copiilor noștri!”, au fost mesajele localnicilor.

Oamenii spun că au făcut o mulțime de reclamații la toate instituțiile statului, dar în zadar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button