Politică

Producatorii locali vor fi distruși de măsurile premierului Ciolacu

Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu lansează o campanie de plafonare a prețurilor în România, încercând să limiteze adaosurile comerciale. Producătorii locali consideră că măsurile vor distruge economia locală. Se speculează că premierul are un pariu economico-financiar pe care nimeni nu l-a câștigat niciodată, iar efectele plafonării prețurilor vor fi catastrofale pentru mulți producători mici. Intervenția în piața liberă și măsurile aberante pot conduce la o brambureală economică dificil de redresat, fapt dovedit și în alte state europene care au încercat marea cu degetul.

Bișnițar pe vremuri, premierul Ciolacu își propune să extindă modelul economic din Buzău la nivel național, inspirat de nostalgia anilor 90. Cu toate acestea, nu există informații clare cu privire la consultările și expertiza economică care stau la baza deciziilor luate de premier. În plus, mediul de afaceri nu susține aceste măsuri. Singurii susținători ai acestor măsuri incompetente sunt membrii mafiei de partid care vor să câștige câteva milioane de euro de pe seama haosului ce va urma în urma adoptării ”economiei de Buzău”.

Măsurile propuse vizează limitarea adaosului comercial și scăderea prețurilor la produsele de bază. Cu toate acestea, producătorii atrag atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, prețurile la retaileri au crescut, în timp ce producătorii au fost în continuare afectați de costurile ridicate. De asemenea, se anticipează că producătorii mici vor fi cel mai grav afectați de aceste măsuri, iar unii dintre aceștia ar putea fi băgați în faliment.

De asemenea, există preocupări cu privire la modul în care măsurile de plafonare vor afecta prețurile la produsele de import. Importatorii abonați mafiei PSD vor încerca să simuleze prețuri convenabile și să adauge adaosurile stabilite de guvern. În cele din urmă, se estimează că mărfurile de pe lista cu prețuri plafonate vor dispărea sau vor fi insuficiente, iar prețurile micșorate vor fi transferate discreționar către alte produse.

Specialiștii avertizează că aceste măsuri CRIMINALE ar putea avea consecințe grave asupra producătorilor locali, care vor fi supuși presiunilor distribuitorilor și retailerilor pentru a reduce prețurile sau chiar pentru a închide afacerile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button