PoliticăRepublica Moldova

Problema Transnistriei putea fi reglementată în urmă cu 20 de ani, susține Lavrov

Problema transnistreană putea fi reglementată încă de acum 20 de ani, dacă nu ar fi existat influența Uniunii Europene,  a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la o conferință de presă referitoare la rezultatele anului 2023.

„Amintiți-vă anul 2003. Transnistria. Și atunci Federaţia Rusă avea un rol mediator și în 2003, adjunctul șefului administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, care atunci răspunde de această direcție, a convenit cu Chișinăul și Tiraspolul un memorandum pe care chiar așa l-au și numit – Memorandumul Kozak.

El a fost parafat de toate părțile și de dimineață a fost fixată ceremonia de semnare.

Și președintele de atunci al Moldovei i-a telefonat președintelui Putin și i-a spus: „Scuzați, da, am parafat totul, dar Uniunea Europeană ne interzice să semnăm, spune că în document ceva nu se reflectă în modul în care dorește Uniunea Europeană”.

Dar acordul este între Tiraspol și Chișinău, nu este în niciun fel cu Uniunea Europeană. Cu alte cuvine problema transnistreană putea fi rezolvată în urmă cu 20 de ani”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Din 1812 Rusia vrea să salveze viitoarea Românie , dar viitoarea UE a tot împiedicat -o !
    Acum arhanghelul Lavrov vine cu Bună Vestire !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button