Politică

Primarul USR al Timișoarei blochează inutil orice șansă ca un spital regional să fie construit în orașul de pe Bega

Incompetență, numele tău este Fritz. Gafa primarului este de zile mari. Dominic Fritz a emis o hotărâre de consiliul local prin care retrage Ministerului Sănătății dreptul de folosință pentru un teren în suprafață de 100.000 de mp, pe care încă din 2007 instituția l-a solicitat pentru construcția spitalului regional. Numai că dreptul de folosință era retras încă din 2007 de pe vremea lui Ciuhandu!

Hotărârea Consiliului Local nr.58/27.03.2007 – privind atribuirea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, a unui teren în suprafaţă de 100.000 mp. către Ministerul Sănătăţii prin Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, pentru construirea unui spital regional de urgenţă era un plan frumos dar cu viață scurtă, pe care administrația de atunci, condusă de Gheorghe Ciuhandru l-a și stricat tot în 2007 prin Hotărârea 230/19.06.2007, care face, în esență exact ce Dominic Fritz avea să facă 17 ani mai târziu.

Ziua cârtiței la primăria condusă de Fritz

Pe 22 februarie 2024 primarul Dominic Fritz emite un proiect de HCL prin care retrage, din nou, dreptul de folosință gratuită asupra terenului de către Ministerul Sănătății, pentru construcția aceluiași spital regional de urgență. În mod cât se poate de clar proiectul de HCL este caduc, pentru că nu poate retrage un drept deja revocat acum 17 ani!

Hotărârea bizară este publicată pe site-ul primăriei, dar primarul nu a putut fi contactat, pentru că nu răspunde solicitărilor în afara orelor de program.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button