JUSTIȚIE

Primarul din Corbeanca, acuzat de corupție plătește rate de 7.000€ la venituri de 2.000€/ lună

Primarul Anton Valeriu de la Corbeanca, județul Ilfov, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Oficial, este sărac, dar poate plăti datorii care însumate ajung la peste 1,5 milioane de euro.

Primarul Anton Valeriu de la Corbeanca, județul Ilfov, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Măsura a fost luată după 12 ore de percheziții și 7 ore de audieri. 

Primarul din Corbeanca, acuzat de corupție plătește rate de 7.000€

Primarul din Corbeanca pretinde că poate achita rate imrense, deși are venituri declarate de numai 2.000 de euro.

Anton Valeriu nu are niciu ban în cont potrivit declarației de avere din 2022, aferenta anului fisdac 2021. 

Primarul are datorii la 3 persoane fizice și la o bancă.

Ratele pe care le are de achitat, dacă nu ar plăti niciun fel de dobândă ar fi următoarele, în ordinea tabelului de mai sus: 1.080 euro , 2.900 euro, 166 euro, 1.794 euro, 1.100 euro. Totalul lunar al ratelor este 7.000 de euro.

Veniturile lui au fost, în 2021, de doar 2.000 de euro pe lună. Primarul spune că nu are niciun ban în cont. De asemenea, nu a încasat niciun leu din dividende.

Avocatul primarului, Adrian Cuculis a explicat pentru Newsweek că de fapt anchetatorii încearcă să ajungă la persoane sus-puse prin presarea celor din palierele inferioare. Nu a dat însă mai multe detalii despre anchetă. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button