Politică

Primarul din Cluj vrea să dărâme un monument creștin-ortodox. Claudiu Târziu (AUR): „Între el și bolșevicii atei există o sinistră asemănare!”

Claudiu Târziu, liderul partidului AUR, l-a criticat pe primarul Clujului. În opinia vicepreședintelui AUR, fostul premier montat de către Traian Băsescu, Emil Boc, sfidează simbolurile creștin-ortodoxe, cu care se identifică marea majoritate a populației României.

„Între bolșevicii atei și primarul de astăzi al Clujului există o sinistră asemănare! Și comuniștilor, și acestui Boc le repugnă simbolul fundamental al creștinismului – crucea.

Nu îți e rușine, ‘liberalule’, să îți batjocorești într-atît neamul creștin, anunțînd că vei demola Crucea de pe Cetățuie?

Nu vom accepta niciodată o asemenea mîrșăvie!”, a declarat Claudiu Târziu.

Crucea de pe Cetățuie, numită și Monumentul Eroii Neamului, este dedicată memoriei martirilor Revoluției de la 1848-1849. Monumentul Eroilor Neamului de pe Cetățuie a fost dezvelit și sfințit la 1 decembrie 1997 de către I.P.S. Bartolomeu Anania și I.P.S. George Guțiu.

Crucea a fost ridicată în locul celei din lemn de stejar care a fost ridicată între 1936-1937 prin grija episcopului greco-catolic Iuliu Hossu și a ministrului Valer Pop și care a fost dinamitată în 1948 din dispoziția comuniștilor. Crucea originară fusese înălțată în memoria celor întemnițați în această temută fortăreață.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button