Primarul Budapestei dorește ca Supercupa Europei să se dispute cu porțile închise

Primarul orașului Budapesta, Gergely Karacsony, a afirmat că ar prefera ca Supercupa Europei la fotbal, programată joi seară în capitala Ungariei, să se dispute cu porțile închise, între condițiile creșterii cazurilor de infectare cu Covid-19, informează agenția DPA.

„Dacă aș avea mijloacele legale pentru a decide, aș lăsa ca meciul să se dispute cu porțile închise. Responsabilitatea revine celor care au puterea de a lua decizii”, a declarat Karacsony pentru cotidianul Nepzava.

Supercupa Europei se joacă între câștigătoarea Ligii Campionilor, Bayern Munchen, și cea a Europa League, Sevilla FC și va fi prima partidă din cupele europene la care prezența suporterilor este din nou admisă, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Aproximativ 30% din capacitatea de 67.000 de locuri a stadionului din Budapesta va putea fi folosită, conform prevederilor UEFA, iar guvernul ungar își menține planul de a permite prezența fanilor, în ciuda creșterii numărului cazurilor de infectare cu Covid-19 și a avertismentului de călătorie emis de autoritățile sanitare germane.

Fiecare club a avut la dispoziție 3.000 de bilete, însă Sevilla a înapoiat 2.500 de tichete și aproape jumătate dintre cei 2.100 de suporteri ai lui Bayern așteptați la meci și-au anulat, se pare, deplasarea la Budapesta, pe fondul unor reguli mai stricte de carantină impuse în Bavaria pentru fani, la revenirea acestora.

Sursa foto : digisport.ro

%d blogeri au apreciat: