Internațional

Președintele croat la Budapesta: Sancţiunile împotriva Rusiei nu funcţionează şi cauzează probleme enorme

Sancţiunile împotriva Rusiei nu funcţionează şi cauzează probleme enorme, a declarat preşedintele croat Zoran Milanovic, ca răspuns la o întrebare care i s-a adresat la conferinţa de presă internaţională susţinută împreună cu preşedintele Ungariei, vineri, la Budapesta conform agenției maghiare de știri MTI.

Zoran Milanovic a adăugat: întrebarea cea mai importantă este cât de multe pagube ne provocăm “nouă înşine”. Problemele energetice ale Croaţiei sunt diferite de cele ale Ungariei, cu toate acestea şi-ar dori “să existe cât mai puţină ipocrizie” şi nişte reguli cât mai clare, a adăugat preşedintele croat.

Milanovic a menţionat, de asemenea, că cei de la Washington şi Moscova “ar trebui să discute între ei” cu privire la războiul dintre Rusia şi Ucraina.

Potrivit preşedintelui croat, relaţiile dintre Ungaria şi Croaţia sunt bune, cele două state având aceleaşi opinii în majoritatea problemelor.

Zoran Milanovic a declarat că ţara sa nu susţine ideea Statelor Unite ale Europei; Croaţia nu s-a alăturat uniunii pentru a fi o mică rotiţă într-o maşinărie mare, ci vrea să îşi menţină şi în viitor deschiderea.

Întrebat de presă, preşedintele croat a spus, în completarea declaraţiei sale anterioare despre “Bruxelles-ul care terorizează” Ungaria, că cea mai acută problemă este aceea când deciziile privind acordarea unor ajutoare financiare sunt luate “în baza legii pumnului celui mai puternic”, fără nişte criterii clare.

Partidul de guvernământ al Ungariei are propria sa politică şi deşi este foarte de dreapta, este un partid european, a apreciat preşedintele croat.

Este inacceptabil să pedepseşti o comunitate politică şi să acuzi o naţiune, a spus Milanovic. Potrivit preşedintelui Croaţiei, acest lucru ar putea duce la distrugerea uniunii. Poate că acest instrument este folosit acum împotriva Ungariei, însă mai târziu poate fi folosit şi împotriva altui stat, a subliniat şeful de stat croat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button