Politică

Președintele AUR îi cere explicații premierului Ciucă: Ce măsuri au fost luate față de președintele Ungariei!?

George Simion, a transmis într-o conferinţă de presă, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să prezinte în faţa Parlamentului și să prezinte măsurile care s-au luat în urma incidentului de la vizita în România a preşedintelui Ungariei.

„În cadrul Biroului permanent de astăzi de la Camera Deputaţilor am solicitat prezenţa premierului Nicolae Ciucă în faţa Parlamentului (…), aceeaşi solicitare au făcut-o şi colegii noştri de la Senat. Iniţial doream prezenţa premierului Nicolae Ciucă pentru a explica pragul de 50% care e depăşit de trei luni la nivel de deficit bugetar, care sunt măsurile pe care domnul Ciucă le ia pentru a scădea sub această cifră. Astăzi, în urma unui nou incident, a unei noi provocări venite din zona şovină maghiară, considerăm normal ca premierul Ciucă să vină în faţa Parlamentului şi în faţa opiniei publice să spună ce măsuri s-au luat.

Pornim de la ultimul incident, de la vizita privată a preşedintelui Ungariei în România, la Cluj-Napoca a fost prezent preşedintele Ungariei în acelaşi timp cu premierul Ciucă. Vrem să ştim şi noi cine i-a asigurat paza preşedintelui Ungariei, dacă din zona Administraţiei Prezidenţiale a venit o solicitare pentru a asigura serviciul de pază şi protecţie şi implicarea celorlalte servicii şi instituţii de forţă din cadrul statului român”, a afirmat George Simion, într-o conferinţă de presă.

El a spus că a fost „un discurs ciudat din partea preşedintelui Ungariei”.

„Vrem să ştim: MAE cum reacţionează la acest discurs. Am văzut cum preşedintele Ungariei s-a pozat în Munţii Apuseni cu un steag pus pe o bornă kilometrică”, a adăugat Simion.

Preşedintele AUR a susţinut că şi Kelemen Hunor, vicepremierul României, „a apărut la un eveniment cu harta Ungariei mari în spate”.

De asemenea, după cum a afirmat Simion, doi parlamentari UDMR au participat la un eveniment în care „nişte terorişti condamnaţi, care voiau să pună bombe de Ziua naţională a României”, au fost medaliaţi.

„Nu înţelegem de ce premierul Ciucă şi coaliţia PSD – PNL permit aceste provocări ieftine. E vorba de preşedintele Ungariei, vicepremierul României Kelemen Hunor, ministrul sportului Eduard Novak şi de ministrul Mediului Tanczos Barna”, a arătat Simion,

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button