Politică

Președintele AUR, George Simion: Vreau să acuz public formațiunea care a împiedicat orice formă de eficientizare a statului român. Se cheamă UDMR. O uniune culturală, un terorist etnic

Președintele AUR, George Simion, face acuzații dure la adresa UDMR, pe care o numește ”o uniune culturală, un terorist etnic”, findcă a blocat în ultimii 33 de ani reorganizarea administrativ teritorială a României și eficientizarea statului român.

„Vreau să acuz public formațiunea care a împiedicat orice formă de eficientizare a statului român. Se cheamă UDMR. O uniune culturală, un terorist etnic. Care blochează orice formă de eficientizare a administrației locale, vrând să îi țină blocați pe etnicii maghiari din județele Harghita, Covasna și Mureș și impunând o ocupație locală sau chiar revenind la ocupația sovietică de la sfârșitul anilor 40 începutul anilor 50, o eventuală regiune autonomă. Îi spunem clar că suntem împotriva regionalizării României, dar avem nevoie de eficientizarea administrației, de o organizare mai suplă.

Și niciodată, nici în visele cele mai frumoase ale UDMR-ului, acea dorință a lor de a avea o regiune în interiorul României nu se va întâmpla. Asta nu ne va împiedica, în momentul guvernării AUR să implementăm această soluție a unificării localităților. Știm că primarii PSD, PNL șantajează conducerile centrale și PSD și PNL. Nu poate această coaliție vreodată să implementeze această măsură absolut necesară, care, iată, este cerută și de mediul economic.

Noi o vom face, o includem în programul de guvernare AUR. Revenim cu toate măsurile din programul de guvernare AUR. Așteptăm toți românii în stradă. Mergem la protestul celor care nu vor ca pădurile României să fie înstrăinate.”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button