Politică

Presa din Bulgaria: Puțin probabil ca guvernul interimar din Olanda să fie de acord cu intrarea Bulgariei în Schengen

Prezența unui guvern interimar în Țările de Jos până la sfârșitul anului înseamnă că este puțin probabil ca această țară să semneze intrarea Bulgariei în Schengen, care necesită unanimitate între țările membre, scrie publicația “Politico”, trasnsmite Trud, citată de Rador.

În decembrie 2022, s-a blocat intrarea Bulgariei și României în zona de liberă circulație. În fruntea opoziției a fost atunci Austria. Țările de Jos, însă, au susținut-o din cauza temerilor care se răspândeau la acea dată cu privire la un aflux de migranți de-a lungul rutei balcanice, amintește publicația.

Extinderea spațiului Schengen se numără printre prioritățile președinției spaniole prin rotație a Consiliului, care se încheie la 31 decembrie.
În septembrie, parlamentul olandez trebuie să întocmească o listă cu toate așa-numitele „dosare controversate” care nu pot fi rezolvate de un guvern interimar. Până acum, nu este clar dacă extinderea Schengen se află pe această listă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button