Politică

Premierul Ciucă recunoaște că voucherul de 50 de euro este apă de ploaie în fața scumpirilor din ultima perioadă

Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR s-au întrecut în promisiuni populiste de parcă ar urma alegerile parlamentare. După ce au abandonat, la propriu, România, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor promit că va curge miere în perioada următoare.

Coaliția a anunțat pachetul de măsuri economice și sociale de 17,3 miliarde lei. Printre cele mai importante măsuri se numără creșterea salariul minim în agricultură la 3.000 de lei brut, voucherele cu valoare totală de 1 miliard de euro pentru persoanele cu venituri mici, dar și subvenții și ajutoare pentru IMM-uri și fermieri.

Marcel Ciolacu a transmis că se bucură că a decis să fac această coaliție, în timp ce Kelemen Hunor a transmis că actuala criză economică se va adânci, iar Nicolae Ciucă a explicat faptul că 52% din valoarea măsurilor vine din fonduri UE, restul de la bugetul de stat.

Ciucă susține că primele măsuri intră în vigoare la 1 mai. Toate durează până la finalul anului. Unele pot continua și anul viitor, cele pentru care există alocări din fonduri UE.

Premierul Ciucă a ținut să precizeze că nu există în planul guvernului măsuri pentru reducerea prețului carburanților.

Noul lider PNL recunoaște că voucherele de 50 de euro sunt apă de ploaie în fața scumpirilor din ultima perioadă:
Ciucă: Nu am fost la cumpărături în ultima perioadă, dar știu cât sunt prețurile. Acest voucher la două luni nu pare o sumă foarte mare, dar el e destinat cetățenilor vulnerabili.

Marcel Boloș: De 170 de lei/persoană din vouchere, intră 4 liti ulei, 2 kg zahăr, 4 kg carne porc, un kg de pateu, vedeți câte se pot cumpăra de 170 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button