Internațional

Polonia ia în calcul restricționarea vizelor pentru turiștii ruși

Țări precum Ucraina, Estonia, Letonia, Finlanda și Cehia au cerut UE să limiteze sau să blocheze vizele Schengen pe termen scurt pentru cetățenii ruși, în semn de protest față de invazia Ucrainei de către țara lor.

Acum, Polonia ia în considerare și restricții pentru vizele turistice rusești.

„Polonia lucrează la dezvoltarea unui concept prin care să nu se mai elibereze vize rușilor”, a declarat duminică ministrul adjunct de Externe Piotr Wawrzyk agenției de presă PAP, adăugând că o decizie va fi luată în săptămânile următoare.

Cancelarul german Olaf Scholz a respins cererile de restricție a vizelor, spunând că interzicerea generală a vizelor pentru ruși este „greu de imaginat”, notează The Guardian.

Miniștrii de externe ai UE sunt așteptați să discute această măsură la o întâlnire informală luna aceasta, deși ar fi nevoie de aprobarea universală din partea celor 27 de membri ai blocului pentru implementarea unei astfel de politici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button