Polițiștii de frontieră au deschis focuri de armă pentru a opri contrabandiștii de țigări

Distribuie acest articol!

Polițiștii de frontieră au deschis de două ori focul, în două incidente separate și pentru a opri două persoane care erau suspectate de contrabandă cu țigări. Doi tineri, în vârstă de 23 și 25 de ani, au fost reținuți, în timp ce 29.000 de pachete de țigări în valoare de 331.500 de lei, au fost confiscate, a anunațat Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

„Primul caz a fost înregistrat, în jurul orei 19.15, când polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Șoferul nu au reacționat la semnalele polițiștilor, și ca urmare aceștia au tras mai multe focuri de armă, „spre pneurile mijlocului de transport”, au transmis autoritățile.

În urma evenimentului, un tânăr de 25 de ani a fost reținut, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 24.464 de pachete de țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de 286.300 de lei.

„Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești. Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale”, relatează Poliția de Frontieră.

Un tânăr de 23 de ani a fost reținut în acest caz. El avea în autoturism 3.865 pachete țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 de lei. Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: