JUSTIȚIE

Poliţist din Satu Mare, prins băut şi drogat la volan

Un poliţist din Satu Mare a fost prins la volan de către colegii săi, aflându-se sub influenţa alcoolului şi a drogurilor. Bărbatul era în timpul liber, dar i s-a deschis dosar de cercetare penală.

”La data de 13 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de supraveghere a traficului rutier în municipiul Carei, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia s-ar fi aflat un bărbat de 23 de ani, din Satu Mare”, anunţă, vineri, Poliţia Judeţeană Satu Mare.

Sursa citată a precizat că şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, proba de sânge ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urină ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanţa denumită mefedronă”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că şoferul este cadru activ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, iar în momentul opririi în trafic, acesta nu se afla în timpul serviciului.

”În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare nu tolerează încălcarea de către poliţişti a codului de etică şi deontologie profesională sau a legislaţiei aflate în vigoare, faţă de poliţist fiind declanşată cercetarea disciplinară”, a mai transmis Poliţia Satu Mare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button