Știrile 60m.RO

Politica AUR: pensiile trebuie crescute în sumă fixă, nu procentual

George Badiu, deputat și vicelider al AUR, vorbește despre politica propusă de AUR cu privire la pensii.

AUR consideră că o creștere procentuală a pensiilor nu va face decât să crească inechitatea socială între cei cu pensii mari și cei cu pensii mici.

„O mărire a pensiilor nu trebuie făcută procentual, ci cu o sumă fixă.

Dacă mărești procentual, cel cu pensia mare va primi o sumă cu mult mai mare decât cel cu pensia mică. Decalajul crește, iar rezultatul este total nemulțumitor.

În condițiile în care devalorizarea și creșterea prețurilor îi afectează pe toți, în mod egal, sprijinul acordat trebuie să fie tot egal.

Tot același preț la carburant, pâine sau curent electric îl plătește și cel cu pensia mare și cel cu pensia mică” scrie George Badiu pe propria pagină de socializare.

În realitate așa și este. Dacă pui 10% la pensiile mici în realitate vei adăuga doar 100 de lei, în timp ce creșterile de prețuri au dus la creșterea cheltuielilor generale cu cel puțin 500 de lei. În realitate PSD și PNL nu indexează pensiile ci le-au tăiat prin inflație, devalorizare, prin creșterile de prețuri.

Pe de altă parte cei cu pensii speciale mari primesc în medie 2.000 de lei la salariu. Ce înseamnă acest lucru: că adâncime diferența între bogați și săraci.

Ar trebui luat bugetul de majorare și împărțit egal la toți pensionarii. În acest fel fiecare va primi la fel iar inechitatea va scădea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button