PNL nu se atinge de pensiile speciale, dar a rezolvat problema asistaților social! O să avem mai mulți bani la buget

Distribuie acest articol!

PNL, prin ministrul Muncii, Raluca Turcan, a rezolvat o problemă importantă pentru România: asistații social care primesc ajutor financiar de maxim 200 de lei. După ce a verificat 300 de comune, PNL are șanse mari să facă economii la bugetul de stat, fără să se atingă de pensiile speciale.

Ce a descoperit Turcan? După ce au fost verificați asistații social din peste 300 de comune din întreaga țară, ministrul Muncii a aflat că 40% dintre beneficiari au peste 8 clase, adică aceștia ar putea avea acces la programe de calificare și la un loc de muncă. Desigur, întrebarea este: mai are România locuri de muncă pentru toți acești oameni?

Alte concluzii ale anchetei sunt:

  • 4.600 de beneficiari de venit minim garantat apți de muncă au fost îndrumați către locuri de muncă potrivit pregătirii lor profesionale
  • 1.130 de beneficiari de venit minim garantat au primit dispoziții de repartizare, ceea ce înseamnă că au posibilitatea ocupării unui loc de muncă
  • Alte 2 900 persoane au fost îndrumate către programe de tip „a doua șansă” pentru a-și completa școlarizarea, iar 2 600 au primit recomandare pentru a urma alte tipuri de cursuri, potrivit pregătirii lor școlare.

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: