Percheziţii ale poliţiştilor capitalei într-un dosar de furt calificat din societăți comerciale

Joi, 8 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat din societăţi comerciale, contrabandă asimilată şi tăinuire, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind estimat la 85.000 de lei.
Din datele şi probele administrate în cauză în perioada septembrie 2020 – până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din societăţi comerciale.
În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, după cum urmează:
În noaptea de 11/12 septembrie a.c., prin efracţie, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 4, iar prin forţarea uşii unui seif încastrat în perete au sustras mai multe bunuri, printre care 5 monede din aur de colecţie, o verighetă din aur şi două laptopuri, dar şi suma de 11.000 de dolari.
La data de 17 septembrie a.c., prin escaladare, respectiv folosindu-se de o frânghie legată de grilajul balconului, procedând la dezactivarea difuzorului exterior al sistemului de alarmă, ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din sectorul 3, de unde ar fi sustras trei laptopuri şi patru telefoane mobile.
Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie, dintre care două la puncte de lucru aparţinând unor societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, precum şi 19.000 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbru fiscal, precum şi opt biciclete.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă asimilată (deţinere a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă) şi tăinuire, faţă de patru bărbaţi fiind dispusă măsura arestului preventiv. Totodată, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa: Agerpres
- Jurnalistul american Rod Dreher: Salvarea democrației nu va veni de sus, ci de jos, de la cetățenii care nu se tem de judecătorii progresiști și de birocrații de la BruxellesVicepreședintele american JD Vance a atras din nou atenția asupra pericolelor care amenință valorile fundamentale ale civilizației occidentale, într-un discurs susținut la Washington cu ocazia lansării unei serii documentare inspirate de volumul Live Not By Lies. Lucrarea, semnată de jurnalistul și autorul Rod Dreher, analizează paralelele dintre regimurile comuniste din Europa de Est și ceea ce …
- La Verita: „Democrația în Europa e suspendată, libertatea a ajuns o batjocură””Vă întrebați de ce majoritatea absolută a europenilor nu merg la vot, iar majoritatea celor care votează preferă de obicei pe cei mai îndepărtați de establishment și de mainstream sau cel puțin pe cei care par a fi așa. Apoi vă mirați că o mare parte dintre europeni, și mai mult de nouă zecimi dintre …
- Bogdan Peşchir: „Mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine, pe cei care mi-au făcut rău îi iert”Bogdan Peșchir rămâne în continuare în arest preventiv după respingerea apelului formulat în fața instanței, chiar dacă la baza anchetei penale nu există probe concrete. Mesajul influencerului persecutat de sistem a fost transmis prin avocatului acestuia, într-un interviu exclusiv cu jurnalista Alesia Păcuraru. „Merg în fiecare zi la el. Bogdan are un mesaj pentru cei …
- H. D. Hartman: Relațiile dintre România și SUA sunt înghețateAnalistul H.D. Hartmann lansează un avertisment privind relațiile diplomatice dintre România și Statele Unite, afirmând că acestea se află într-un „moment de îngheț” care ar putea avea consecințe grave pentru țara noastră. H. D. Hartmann, profiler, analist și jurnalist a vorbit despre relațiile României cu SUA, mărturind că acestea sunt înghețate, lucru despre care susține …
- Guvernările PSD-PNL din ultimii ani au fost catastrofale. Datoria țării atinge 200 de miliarde de euroÎn ultimii ani, guvernările PSD-PNL au aruncat România într-o spirală a împrumuturilor și a risipei. Datoria publică a ajuns la un nivel istoric de 200 de miliarde de euro, fără ca cetățenii să vadă vreo îmbunătățire reală în infrastructură, sănătate sau educație. Creșterea aparatului bugetar, privilegiile pentru clientela politică și lipsa unei strategii economice solide …