Doru Buşcu: „Familia Iohannis acţionează în contratimp cu suferinţa profundă a principalei bresle care contribuie la educaţia poporului român”

- „Cum să cânţi – O lume minunată – când în stradă lumea este devastată, deprimată, dezbinată?”
- „Iohannis este mai distant ca niciodată de o criză profundă a societăţii româneşti care loveşte la temelia dezvoltării. (…) Omul e mizantrop, e limpede, nu are chef să aibă contacte cu alţi oameni. Este autosuficient, este arogant”
- „Consecinţele lipsei de educaţie le vedem şi la nivelul conducerii politice a ţării”
- „Pensiile speciale sunt o catastrofă morală, o discriminare care umileşte celelalte categorii”
- „Cred că Ciucă în realitate este un băiat de treabă, dar e vinovat pentru că ştiind că e o nulitate politică, continuă să stea acolo”
- „Ciolacu este mult peste Ciucă în materie de experienţă politică”
- „E limpede că pe tot ceea ce înseamnă numiri în poziţii importante vine un aviz de la servicii, total nenatural”
- „PNL este un partid depersonalizat, deposedat de propria lui putere”
- „În PSD, partidul este mult mai ierarhizat, este mai aproape de originile lui neocomuniste”
- „E limpede că AUR va avea un candidat la Preşedinţie redutabil, poate chiar în turul doi”
- „Drulă, de la care eu m-aş fi aşteptat mai mult, pare că nu-şi găseşte suflul”
- „O mişcare de dreapta reunificată, cu un vector puternic de imagine ca Koveşi, ar putea pune mari probleme în turul 2”
„Am de ales între a repeta banalităţile despre preşedintele Iohannis sau a spune altceva. Banalităţile sunt aşa: încă o dovadă că preşedintele este rupt de realităţi. Iohannis nu cunoaşte terminologia limbii române: a vorbit de o generaţie, când e vorba de o promoţie. Iohannis spune că li s-a dat ce-au cerut, când profesorilor nu li s-a dat ce-au cerut.
Iohannis, care se apropie de capătul celui de-al doilea mandat, pare că e din ce în ce mai plictisit. N-are înţelegere, atenţie şi nici empatie faţă de lucruri care ţin de esenţa morală a funcţiei lui. Iohannis parcă ratează orice ocazie să îndrepte din marele rău. S-au legat multe speranţe de Iohannis: ca neamţ, ca profesor, ca fost inspector, ca fost primar de succes. Iohannis este mai distant ca niciodată de o criză profundă a societăţii româneşti care loveşte la temelia dezvoltării.
Educaţia este o rană deschisă care în acelaşi timp este simptomul unei dureri cumplite a societăţii. Consecinţele lipsei de educaţie le vedem şi la nivelul conducerii politice a ţării. Oamenii care conduc azi sunt mai needucaţi decât oricând altcândva. Iohannis arată o nervozitate de prost gust. M-aş fi aşteptat ca Iohannis să amâne rotativa ca să aibă el ocazia să închidă greva, să se încarce cu meritele şi creditele gestului politic. Iohannis nu a trăit din salariul de profesor, el a trăit din chiriile caselor. Meditaţiile nefiscalizate sunt secretul unic şi irepetabil al familiei lui Iohannis.
De unde să aibă înţelegere pentru profesori? Este ca în pandemie. Criza este o realitate, întotdeauna lucrurile au mers prost în Educaţie. Pe această realitate, fiecare se suie potrivit propriilor interese. AUR vede un sabotaj fără sfârşit în profunzimile societăţii româneşti – de care sunt vinovaţi cei de la putere. Alţii încearcă să blocheze un transfer de putere care i-ar dezavantaja – contestatari ai lui Ciucă din PNL.
Unii încearcă să se ferească de o capcană – PSD.
Când apare o flacără, trebuie să o stingi repede. Dacă focul se întinde, trebuie să suni la 112 să chemi pompierii. Să vezi atâta lipsă de inteligenţă politică, Guvernul nu a ascultat oamenii. Guvernul a uitat că dascălii nu sunt manifestanţi de rând, că sunt categoria cea mai neglijată. Medicii au fost recompensaţi profesional. E o prostie să se pună în discuţie acum veniturile din zona Armatei. Pensiile speciale sunt o catastrofă morală, o discriminare care umileşte celelalte categorii. Guvernul s-a bâlbâit, i-a desconsiderat pe profesori.
Asta a primit un fel de lumină verde de la Cotroceni. Mi se pare o ocazie pierdută de viitorul, potenţialul premier Ciolacu: putea să negocieze separat, în numele viitorului lui mandat. Tot ce se discută cu greviştii se aplică în mandatul lui Ciolacu. Ciolacu putea să zică: ajutaţi-mă pe mine acum ca eu să vă pot ajuta pe voi. Această manevră i-ar fi crescut puţin cota lui Ciolacu”, a declarat Doru Buşcu, editorialist Caţavencii, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.