Internațional

Pentru că am cumpărat fiare vechi, România achiziționează echipamente din SUA pentru modernizarea de F-16

Departamentul american de Stat a aprobat vânzarea potenţială de echipamente şi servicii către România pentru modernizarea a 32 de avioane F-16.

Potrivit Reuters, valoarea estimată a vânzării acestor echipamente şi servicii este de 105 milioane de dolari, a anunţat vineri Pentagonul, informează Agerpres.

Antreprenorul principal va fi Lockheed Martin, a adăugat Departamentul american al Apărării.

În noimebrie 2022, Ministerul Apărării Naționale a semnat contractul de achiziție a 32 de avioane F-16 de către România de la Guvernul Regatului Norvegiei, primele avioane fiind prevăzut să vină în 2023.

Acestea se vor adăuga celor 17 aeronave F-16 în configurație M5.2R, aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române, care vor fi modernizate la configurația M6.6. Aceste 17 avioane F-16 au fost cumpărate în două tranșe din Portugalia și au fost modernizate tot cu ajutorul SUA.

În aprilie anul acesta, CSAT a decis că România va achiziționa avioane de ultimă generație F-35, în scopul modernizării Forțelor Aeriene Militare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button