JUSTIȚIE

PENAL. Cîțu vrea să ierte BCR și Raiffeisen de o datorie de 170 de milioane de euro

Sunt aduse acuze foarte dure către Florin Cîțu și guvernul său. El este acuzat că pregătește o iertare de datorii a băncilor BCR și Raiffeisen și sumele de care se discută sunt exorbitante.

Suma de care se vorbește este una colosală: 170 de milioane de euro, bani cu care se putea asigura creșterea alocațiilor pentru copii. Cu toate acestea Florin Cîțu dorește să lase banii cei mulți tot la cei care dispun de ei și care nu au fost corecți cu statul român.

Cele două bănci străine dispun de acești bani și au un rulaj extraordinar. Cifra de afaceri și banii din conturi arată că aceste bănci pot plăti acești bani și că trimit anual din țară sume exorbitante. Dar cum premierul și jumătate din guvernul României sunt foști directori și angajați ai corporațiilor străine, pare greu să fie refuzată o astfel de idee.

În anul 2019 Raiffeisen Bank a făcut un profit net de 779 milioane de lei, portofoliul de credite fiind de 27 miliarde de lei în anul 2019. Asta înseamnă că aproape 5% din banii ce se rulează într-un an în România trec prin această bancă, ceea ce reprezintă o problemă de siguranță națională.

Afirmația extrem de dură și cu iz penal este făcută de către Zamfir Daniel.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button