Politică

Pe Iohannis l-a bufnit râsul când a fost întrebat dacă îl desemnează premier pe Ciolacu

Preşedintele Klaus Iohannis l-a taxat dur, joi, într-o conferinţă de presă, pe liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă a susţinut, la Antena 3, că mandatele şefului statului „au fost ani pierduţi” din cauza unor „ranchiune şi discuţii politice şi a unor decizii luate în acel moment”.

Reporter: Se prefigurează ca la această rocadă să fie propus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ca premier din partea coaliţiei. Dvs. veţi semna desemnarea preşedintelui PSD – şi vă întreb asta pentru că, de curând, a făcut o declaraţie conform căreia anii dvs. de mandat au fost ani pierduţi din cauza ranchiunei…

Klaus Iohannis: Da… câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintr-o nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puţină lejeritate, peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României. Şi atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi, în conformitate cu Constituţia, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button