Știrile 60m.RO

Pe cine pune Ciolacu șef peste Timiș: afacerist falit, cu Porsche și avere suspectă, absolventul unei universități dubioase, amator de excursii scumpe alături de interlopul „Tarzan”

Pe cine pune președintele PSD Marcel Ciolacu șef peste Timiș: Alfred Simonis, afacerist falit, dar cu Porsche și avere suspectă, absolventul unei universități dubioase și mare amator de excursii scumpe, una din ele fiind alături de interlopul „Tarzan”. Simonis va fi candidatul comun PSD-pnl la șefia Consiliului Județean Timiș.

Simonis este de mai mulți ani „președinte interimar” al Camerei Deputaților, adică păstrează locul pentru Ciolacu, în cazul în care acesta pleacă de la Guvern. Președintele PSD și Simonis sunt atât de apropiați încât poartă același model de pantofi, italienești, de circa 1.000 de dolari.

Alfred Simonis a absolvit liceul sportiv din Timișoara, după care ar fi făcut dreptul la Universitatea Tibiscus. ARACIS a evaluat această universitate „cu grad de încredere limitat”.

La Las Vegas

Afacerist falit, dar cu Porsche și avere suspectă

În perioada 2006 – 2012, președintele Camerei Deputaților a fost director la SC BAYKOZ COM&DIST SRL. În acei șapte ani în care Simonis a fost directorul firmei, aceasta a avut un singur angajat și a fost mereu pe pierdere. Cu toate acestea, în 2012, Simonis ajunge director executiv în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara.

Așa că, după ce în 2012, aeroportul a avut profit, în 2013, a înregistrat o pierdere istorică, de peste 21 de milioane de lei.

Presa a scris constant despre evidenta diferență dintre cheltuielile familiei Simonis și veniturile sale:

Tranzacții stranii, declarații de avere incomplete

  • Vacanțe extrem de lungi în Africa, America de Nord, Noua Zeelandă, Cuba sau Puerto Rico. În 2015, într-o vacanță la schi în Austria, el a apărut în fotografii alături de interlopii Lucian Boncu şi Flueirătoru Antim, cunoscut ca „Tarzan”. Simonis a susținut că ei l-au rugat să facă fotografii și nu a vrut să-i refuze „ca să nu se interpreteze”.
  • „Unul din cei mai bogați deputați ai PSD, Alfred Simonis, nu are cum să-și justifice cele cinci apartamente și case, mașinile de lux și nici sumele din conturi. Așa că a apelat la un truc: a vândut o parte din acestea. Dar nu se știe cui. Poate fi bănuit că lui însuși?”, scria Newsweek România în decembrie 2020. Acesta vânduse două apartamente și două mașini (un Audi și un Porsche). Nici unul din cumpărătorii bunurilor nu a fost menționat în declarația de avere, deși legea cere expres pomenirea numelor în rubrici specifice din declarația de avere.
  • În 2018, familia Simonis a creditat o firmă la care soția deține 30% din acțiuni cu peste 523.000 de lei, deși în conturile soților se găsesc peste 54.000 de lei și aproape 20.000 de euro. Salariile lor nu depășeau trei mii de euro lunar.
  • Darurile de la nuntă și botez, inclusiv de la socrii, au însumat peste 130.000 de euro

În 2015, într-un interviu unei publicații locale, viitorul candidat PSD la președinția Consiliului Județean Timiș spunea că a intrat în formațiunea social-democrată fiind inspirat de Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button