Politică

Parlamentul Olandei a votat împotriva aderării României la Schengen

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție care prevede că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, anunță europarlamentarul olandez Sophia in’T Veld.

„Spre marele meu regret, tocmai am aflat acum câteva minute că parlamentul olandez a adoptat o rezoluție în care se afirmă că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Regret profund acest lucru.Partidul meu a votat împotriva acestei rezoluții, noi dorim ca România și Bulgaria să adere imediat la spațiul Schengen, ați îndeplinit criteriile necesare.

Mi-e teamă că premierul olandez face foarte puțin pentru a convinge parlamentul olandez sau pentru a-și asuma responsabilitatea și a spune că, în interesul Europei, va fi de acord în Consiliu.

Trebuie să înțelegeți că nu toată lumea din Țările de Jos este împotriva acestui lucru. Partidul meu vrea ca Bulgaria și România să adere imediat la Schengen, dar majoritatea partidelor din guvern nu doresc acest lucru”, a declarat pentru Agerpres Sophia in’T Veld.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button