Părintele Vasile Ioana, mesaj emoționant în prima zi de Paște: Spune-i Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat

Distribuie acest articol!

Prima zi de Paște este momentul în care ne putem împăca, fiecare, cu cei cu care suntem certați. „Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră tot gratis, gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi, la rândul nostru, iertare. Hristos a Înviat!”, este mesajul emoționant al părintelui Vasile Ioana. 

„Sărbătorim cu toții o mare victorie, o victorie uriașă, victoria lui Iisus asupra morții. Moartea era cea care era capătul drumului și pentru dragostea Lui cea mare, El a venit pe pământ, a murit pentru noi, a luat în El păcatele noastre și le-a topit în iubirea Lui și astfel, a biruit moartea, Iisus Hristos a învins moartea prins jertfa Lui. De altfel, «cu moartea pe moarte călcând» înseamnă că el a murit ca să omoare moartea. L-a birut pe demonul care îi păcălise pe Adam și Eva și această biruință ne-a dat-o nouă, oamenilor. Pe la ora prânzului, în ziua de Paște, Iisus trece prin ușile încuiate și se întâlnește cu apostolii care stăteau, de frică, ascunși. Atunci, Domnul le-a spus: «Pace vouă». El a trecut prin ușile încuiatele cu trupul și le-a spus: «Luaţi Duh Sfânt, Cărora voi veţi ierta păcatele, iertate să fie»”, mărturisește părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Părintele Vasile Ioana spune că Mântuitorul a adus în lume, prin Învierea Sa, darul iertării păcatelor, iar datorită acestui lucru, creștinii pot înfrunta moartea mult mai ușor.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: