Social

Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului, atacate de hackeri; instituţia precizează că nu mai controlează articolele postate

Arhiepiscopia Tomisului arată sâmbătă că paginile de Facebook ”Arhiepiscopia Tomisului” și ”Radio Dobrogea” au fost preluate fraudulos de către un cont cu locația aparentă în Vietnam. În urma atacului, Arhiepiscopia avertizează oamenii să analizeze fiecare mesaj care ar putea veni din partea lui IPS Teodosie, iar dacă li se pare ciudat să îl ignore.

”Pentru că ieri paginile de Facebook “Arhiepiscopia Tomisului” și “Radio Dobrogea” au fost supuse unui atac din partea unui cont “de afacere” intitulat “US Media”, cu locația aparentă în Vietnam, care a preluat în mod fraudulos anumite atribuții de administrare ale paginilor sus-amintite, Arhiepiscopia Tomisului a sesizat Facebook și va formula în cel mai scurt timp o plângere și poliției cu privire la această situație.

Până la rezolvarea acestei probleme, Arhiepiscopia Tomisului face apel către toți credincioșii care urmăresc materialele de pe cele două pagini să fie precauți în legătură cu orice apel, mesaj, solicitare, abordare făcută în numele instituției noastre care ar putea să îi prejudicieze în vreun fel. Respingem și vom reclama autorităților orice material care ar putea conține elemente neconforme cu specificul exclusiv religios și gratuit al paginilor noastre. Vom reveni cu informații. Vă mulțumim pentru înțelegere”, arată Arhiepiscopia Tomisului.

La scurt timp, Arhiepiscopia a informat că pagina a fost preluată total de hackeri.

„Toţi administratorii noştri de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului au fost eliminaţi din sistemul paginii de către falsul admin «US Media», ca urmare a avertismentului difuzat acum o oră. Pagina nu mai este administrată de Arhiepiscopia Tomisului la momentul actual”, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button