Social
Orban va carantina Bucureștiul după alegeri

Se pregătesc măsuri foarte dure pentru români după alegeri. Acestea sunt generate de numărul mare de persoane infectate.
Guvernul a pregătit un set dur de măsuri, în ciuda anunțurilor publice.
După alegeri se vor impune noi restricții, numărul de infectări este mare, iar Bucureștiul este vizat.
România se află în fruntea clasamentului european în ceea ce privește numărul de victime. Doi factori duc aici: patologiile cronice netratate, consecință a sistemului dezastruos de sănătate. Al doilea este slaba performanță a sistemului sanitar ca urmare a unui management politic deficitar.
- Multinaționalele sunt noile Sovromuri: extrag bunăstarea din RomâniaRomânii au trăit odată sub teroarea economică a Sovromurilor, acele companii înființate după al Doilea Război Mondial, prin care URSS a jefuit sistematic resursele țării sub pretextul “colaborării bilaterale”. Astăzi, istoria se repetă, doar că jefuitorii poartă costume occidentale, au branduri lucioase și se numesc „investitori strategici”. Multinaționalele care operează în România sunt, în realitate, versiunea modernă a Sovromurilor. Au ocupat sectoare-cheie: energie, bănci, retail, telecom, industrie alimentară. Și, ca și sovieticii de odinioară, nu vin să construiască România, ci să o dreneze de valoare. Profiturile uriașe realizate aici sunt exportate în străinătate prin optimizări fiscale, prețuri de transfer și …
- Cioloș la SRI? A picat la vot, dar s-a descurcat la combinațiiÎn timp ce România se afundă în haos administrativ, inflație și incompetență guvernamentală, în spațiul public a apărut o idee demnă de un film de comedie politică: Dacian Cioloș – șef la SRI. Da, același Dacian Cioloș care n-a reușit să intre în Parlament nici cu propriul partid, REPER. Românii n-au vrut să-l voteze, dar pare că „sistemul” nu renunță la el. De ce? Pentru că în România nu contează votul, contează conexiunile. Cioloș, eternul tehnocrat fără bază reală în popor, e văzut acum ca un posibil lider al celui mai puternic serviciu secret din țară. Nu pentru că ar …
- În numele cui face Bolojan jaf în țară? Un partid de 14% din 50% prezență la urneIlie Bolojan taie, impune taxe, închide spitale, „optimizează” cheltuieli și susține reforme dure, toate în numele „poporului”. Dar stai puțin — în numele cui, mai exact? Partidul care l-a susținut pe Bolojan la guvernare a obținut 14% din voturi, la o prezență de doar 50%. Adică sprijinul real în rândul populației este de sub 7%. Șapte la sută din români decid acum pentru toți ceilalți ce trebuie închis, ce trebuie taxat și cât trebuie să strângem cureaua. Asta nu e democrație. E impostură politică ambalată în limbaj tehnocratic. Bolojan nu are un mandat clar din partea cetățenilor, dar își joacă …
- Cursul de schimb nu a mai revenit după ce „pro-europenii” au câștigat. Coincidență? Nu preaNe tot spun de ani de zile că „stabilitatea” vine de la Bruxelles, că „investitorii au încredere” doar în guvernele aplaudate la Strasbourg și că euro se calmează când câștigă „pro-europenii”. Dar realitatea bate propaganda: leul nu și-a mai revenit deloc de când noua putere instalată de sistem și validată de structuri externe a preluat frâiele. După alegerile prezidențiale și instalarea unui guvern docil față de interesele externe, cursul de schimb a luat-o razna. Leul s-a depreciat constant, prețurile au explodat, iar Banca Națională pare mai preocupată să dea comunicate vagi decât să apere puterea de cumpărare a românilor. Unde …
- Ratele românilor s-au dublat în 5 ani. PSD și PNL „se sacrifică” pentru binele țăriiRomânii muncesc din ce în ce mai mult, dar trăiesc din ce în ce mai prost. În ultimii 5 ani, ratele la credite aproape s-au dublat, iar traiul decent a devenit un lux. Ce face statul? Ne spune, cu lacrimi în ochi, că guvernanții „se sacrifică pentru binele țării”. PSD și PNL, cei care conduc țara pe alternanță convenabilă, au adus România în punctul în care oamenii nu mai pot respira financiar. Dobânzile au explodat, facturile la utilități s-au dublat, iar alimentele de bază sunt la prețuri de vest, într-o țară cu salarii de est. Cine plătește? Românii care au …