PoliticăȘtirile 60m.RO

Orban promite eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Se va ține de cuvânt?

Ludovic Orban a anunțat că se fac pași spre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În acest sens, Birourile Permanente Reunite din Parlament au decis urgentarea adoptării privind modifcarea Statutului parlamentarilor.

„Birourile Permanente Reunite au decis să trimită către Comisia de Statut – comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri – trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Un proiect de lege iniţiat de PNL, un proiect iniţial de USRPLUS şi un proiect iniţiat de PSD.

Am trimis comisiei, pentru întocmirea raportului, în măsura în care va fi posibil, deoarece am cerut ca în cadrul plenului constituirea comisiei de stat să fie la primul punct. După constituire, comisia poate să de raportul cu privire la cele trei proiecte de lege. Noi susţinem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final proiectul de amendare a Statului deputaţilor şi senatorilor, prin care se desfiinţează pensiile speciale ale parlamentarilor”, a declarat Orban.

Back to top button