Orban: Din păcate forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au majoritate acum

Distribuie acest articol!

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului Cîțu au majoritate acum. Acesta a precizat că reuniune Birourilor permanente este programată pentru luni, la ora 12.00, și că speră „să avem cvorum să putem să derulăm procedurile cu privire la calendarul moţiunii de cenzură”.

„Din păcate, am ajuns într-o situație în care Guvernul e amenințat cu moțiuni de cenzură, iar forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate. (…) Indiferent de deznodământ cred că trebuie să ne reașezăm la masa dialogului”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

„Întrunirea Birourilor Permanente a fost stabilită pentru luni la ora 12:00. Două convocări succesive făcute în conformitate cu prevederile Constituţie și regulamentului Şedinţelor Comune nu au întrunit cvorum necesar., Sper că luni să avem cvorum să putem să derulăm procedurile cu privire la calendarul moţiunii de cenzură. Această criză politică și guvernamentală a fost provocată de decizii care nu mi-au aparținut”, a afirmat președintele PNL.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că parlamentarii social-democrați vor vota moțiunea USR AUR „dacă moțiunea ajunge în plen” și a dat asigurări că PSD-iștii vor participa la ședința Birourilor permanente reunite de luni. Dacă moțiunea USR PLUS – AUR nu ajunge în plen, „suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR pentru o moțiune”, a spus Ciolacu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: