Știrile 60m.RO

Orban, despre măşti: Nu poţi să impui obligativitate dacă nu sunt accesibile pentru cetăţeni

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că recomandă folosirea măştilor de protecţie, însă nu poate fi impusă obligativitatea dacă nu poate fi asigurată capacitatea de producţie.

„Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să-i ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare.

Sigur că există această recomandare, dar cine se apucă să impună această obligativitate fără să ofere cetăţenilor posibilitatea de a găsi aceste măşti… Aici improvizaţiile nu cred că fac bine. Pentru cetăţeni trebuie aşa numitele măşti chirurgicale care oferă un grad de protecţie important şi care nu sunt pentru intrarea în contact apropiat cu persoane asupra cărora există riscul să fie infectate”, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul unui interviu la Digi 24.

Premierul a mai spus că se discută cu reprezentanţii unor companii pentru acreditare astfel încât să poată produce măşti.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Back to top button