Internațional

Orașul Mikolaiv a fost bombardat puternic de armata rusă

Rusia a lansat joi un mare număr de rachete asupra oraşului ucrainean Mikolaiv, au declarat oficialii ucraineni, după ce Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a condamnat încercarea Moscovei de anexare a patru regiuni ucrainene, iar aliaţii Kievului au anunţat acordarea de ajutor militar, informează Reuters.

„O clădire rezidenţială cu cinci etaje a fost lovită, cele două etaje superioare au fost complet distruse, iar restul – sub dărâmături. Salvatorii intervin la faţa locului”, a spus primarul Oleksandr Senkevich într-o postare pe reţelele dsociale, adăugând că oraşul, situat în sudul ţării a fost „bombardat masiv. „.Mikolaiv a fost ţinta bombardamentelor ruseşti pe tot parcursul războiului.La New York, trei sferturi din membrii Adunării Generale ONU, care numărăr 193 de membri – 143 de ţări – au votat miercuri în favoarea unei rezoluţii care a calificat acţiunile Moscovei de anexare a patru regiuni ucrainene ilegală, adâncind izolarea internaţională a Rusiei.

Doar patru ţări s-au alăturat Rusiei pentru a vota împotriva rezoluţiei – Siria, Nicaragua, Coreea de Nord şi Belarus. Treizeci şi cinci de ţări s-au abţinut de la vot, inclusiv partenerul strategic al Rusiei, China, în timp ce restul nu au votat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button