OMS solicită amânarea administrării celei de-a treia doze de vaccin

Distribuie acest articol!

Organizația Mondială a Sănătății cere ca administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid19 să fie amânată pentru cel puțin două luni. OMS spera ca în acest timp comunitatea internațională își va atinge obiectivul de a vaccina cel puțin 10% din populația fiecărei țări din lume până la finalul lunii septembrie.

„Avem nevoie de distribuirea de urgență a majorității vaccinurilor care merge către țări dezvoltate spre țările cu venituri mai mici”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Moratoriul face parte din planul de a vaccina 40% din populația lumii până în decembrie. Consilierul principal al lui Ghebreyesus, Bruce Aylward, spune că moratoriul face parte din planul șefului OMS de a vaccina 40% din întreaga populație a lumii până în luna decembrie a acestui an.

„Imaginea generală este să nu trecem la doze de rapel până când nu ajungem ca în întreaga lume populațiile vârstnice, persoanele cu comorbidități și personalul medical să fie protejate până la un punct de vaccinuri”, a explicat Aylward. Durata acestui moratoriu ar urma să fie extinsă dacă țările subdezvoltate nu vor fi vaccinate într-un ritm mai alert.

„Acum, dacă te uiți cum sunt distribuite vaccinurile la nivel global, rata de imunizare din țările dezvoltate și țările cu venituri medii spre mari absoarbe prea mult din oferta de vaccin pentru cele mai sărace țări”, a adăugat el.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: