OpiniiȘtirile 60m.RO

Octavian Bădescu: e un conflict între libertatea individuală și intervenționism. Sunt reacții de tip nazist. Rămân oameni netratați la alte boli

Octavian Bădescu, antreprenor român, a criticat reacția statului român dar și atitudinea unor oficiali care au preferat blocarea economiei naționale în dauna libertăților individuale.

Octavian Bădescu afirmă că reacția lui Streinu Cercel și a ministrului sănătății este una de tip nazist:

Sunt reacții de tip nazist: nu este segrerare pe rasă, este o segregare pe vârstă. Este clar că nu pot lua și ține sechestrați bătrânii dar și numai faptul că își pun problema că ar putea-o face este grav. Nimeni nu i-a mandatat să ia aceste decizii. Nu se pot lua decizii privind libertatea individuală într-un for restrâns, trebuie să te consulți cu populația. Astăzi se iau decizii și populația nu mai este consultată, consideră că suntem toți niște handicapați.

Antreprenorul român a criticat și atitudinea președintelui Klaus Iohannis și prin care a încercat să inducă panică în populație atunci când a vorbit de morții de după Paște:

Este o afirmație care reverberează în economie și în psihicul oamenilor. Rămân mulți români netratați deoarece se prioritizează totul pe coronavirus. Sunt oameni care mor pentru că nu mai sunt operați, câți oameni vor fi afectați de problemele economice. Focalizarea doar pe coronavirus nu dă bine pentru sănătate, nu doar pe economie. În plan economic să cu minus, în planul sănătății dă cu minus, în planul libertării individuale dă cu minus…este o abordare nefericită generată de incompetență.

Octavian Bădescu face și o previziune economică extrem de sumbră: peste 100 000 de companii nu își vor mai reveni niciodată din această criză:

Are loc o realocare de capital colosală, cea mai mare din 1947 și până astăzi. Peste 100 000 de companii nu se vor mai deschide lăsând angajații fără oportunități, îi faci dependenți de companiile mari, le reduci posibilitățile și apoi vei veni și cu impozitări pe ele căci problema va deveni una economică.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button