Social

O sută de blocuri din Sectorul 2 al Capitalei rămân fără apă caldă până la 1 mai

O avarie la rețeaua de conducte de pe Magistrala I Sud în zona străzilor Vulcanei și Torentului a dus la oprirea furnizîrii apei calde către aproximativ 100 de blocuri din Sectorul 1 al Capitalei până în data de 01 mai 2024, ora 23.30, transmite Compania Municipală Termoenergetica București.

Angajații companiei municipale încep din această noapte manevrele tehnice de închidere, de golire, precum și cele de aerisire și urmează să fie realizate sudurile pentru efectuarea reparației.

Starea acestei porțiuni de rețea primară este extrem de deteriorată, Magistrala I Sud având o vechime de 40 de ani. Pe lângă lucrările de reparații care s-au efectuat în cursul anului trecut, prin care a fost înlocuit un tronson de 150 metri de țeavă, e nevoie de intervenții punctuale, cu rolul de a asigura funcționarea sistemului de termoficare până la finalizarea etapei de proiectare a lucrării destinate înlocuirii unui tronson de aproximativ 3 kilometri de conductă.

Simultan, din cauza limitărilor în alimentarea cu agent termic, impuse de lucrările aflate deja în desfășurare la ruta alternativă – Magistrala II – vor fi alimentate deficitar următoarele zone: Colentina, Fundeni, Teiul Doamnei, Lacul Tei, Doamna Ghica, Petricani, Opanez, Obor, Mihai Bravu și Ștefan cel Mare.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button