PoliticăRepublica Moldova

O revoluție portocalie la Chișinău!?

Jurnalistul Patrick André de Hillerin atrage atenția, într-o postare de pe Facebook, asupra recentelor evenimente din Serbia pricinuite de rezultatele alegerilor parlamentare și locale. Acesta face o paralelă cu evenimente similare care au mai avut loc în Ucraina și Georgia, scrie dcnews.ro.

„În Serbia se repetă o poveste rețetă ceva mai veche: rezultatele alegerilor parlamentare și locale nu sunt pe placul opoziției, care a pierdut, și nu mai sunt nici pe placul câtorva organizații internaționale și al câtorva ambasade.

S-a mai întâmplat în 2000, iar după ce SUA și câteva organizații internaționale au declarat că alegerile au fost fraudate, au urmat proteste, s-a schimbat rezultatul alegerilor, s-a una-alta … prima revoluție portocalie.

Modelul s-a aplicat apoi în Georgia și Ucraina, cu același succes și aceleași rezultate.

În România n-a mai fost nevoie, dar era să fie.

Acum, se întâmplă din nou în Serbia.

Dacă referendumul pentru integrarea în UE pe care și-l dorește Maia Sandu pentru anul viitor nu va avea rezultatul pe care și-l dorește Maia Sandu, vom vedea din nou aceeași poveste pe care o vedem în Serbia azi.

Cum ar veni, să se joace până câștigă cine trebuie“, a scris Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Amintim că Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova și va organiza, anul viitor, un referendum privind integrarea europeană.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button