Internațional

O companie rusă oferă premii în numerar pentru distrugerea sau capturarea tancurilor occidentale

O companie rusă a declarat că va oferi cinci milioane de ruble (72.000 de dolari) în numerar primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri de producție occidentală în Ucraina, după ce Kremlinul a promis că forțele rusești vor distruge orice tanc occidental trimis în Ucraina, informează anews.com.tr.

Statele Unite, Germania și alte câteva țări europene se aliniază pentru a trimite Kievului zeci de tancuri de luptă avansate în următoarele câteva luni pentru a ajuta la creșterea capacității militare a Ucrainei, în timp ce războiul se apropie de 12 luni.

Decizia a fost criticată de Kremlin ca fiind o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile vor „arde” pe linia frontului.

Acum, o companie rusă – Fores, o firmă cu sediul în Urali care produce propanți pentru industria energetică – oferă plăți în numerar militarilor ruși care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2 de fabricație germană sau Abrams de fabricație americană.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri și 500.000 de ruble (7.200 de dolari) pentru toate atacurile ulterioare. Preluând limbajul folosit de oficialii ruși și de gazdele televiziunilor de stat pro-război, Fores a declarat că NATO alimentează Ucraina cu o cantitate „nelimitată” de arme și că escaladează conflictul. De asemenea, a declarat că va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă de fabricație occidentală, în cazul în care acestea vor fi livrate vreodată Ucrainei.

Tancurile nu au fost încă expediate la Kiev și ar putea dura câteva luni până când va fi trimisă cea mai mare parte a livrărilor promise.

De la începutul conflictului, Ministerul rus al Apărării a afirmat că a distrus sute de piese de armament occidental. Kievul a respins anterior aceste declarații, subliniind, de exemplu, că Rusia a afirmat că a distrus mai multe platforme de lansatoare de rachete HIMARS fabricate în SUA decât cele care au fost livrate vreodată în țară.

Livrările anterioare de armament occidental avansat, în special HIMARS, au fost creditate ca fiind cele care au schimbat cursul războiului de 11 luni, ajutând Kievul să obțină o serie de victorii surpriză și împingând înapoi forțele rusești de pe teritoriul capturat la începutul invaziei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button