Politică

Noul ministru al Dezvoltării propune reorganizarea admistrativ teritorială a României: Baronii locali se opun

Adrian Veştea, propus de PNL pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat miercuri că reorganizarea teritorial – administrativă a României este necesară. Această reformă a mai fost enunțată și de alți lideri politici, dar a fost de fiecare dată amânată din cauza piedicilor puse de baronii locali care se temeau că își vor pierde posturile.

Veştea, actual președinte al Consiliului Județean Brașov și șeful Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, a vorbit despre necesitatea reorganizării administrativ-teritoriale, un proces care „sigur deranjează, sigur va crea foarte multe neplăceri, dar trebuie să înceapă printr-o evaluare cât se poate de serioasă”, potrivit Agerpres.

„Acest proces ar trebui să înceapă printr-o evaluare cât se poate de serioasă. Nu sunt în măsură astăzi să vă spun care este numărul de locuitori minim pe care ar trebui să îl aibă o viitoare unitate administrativ-teritorială, dar cred că la nivelul fiecărei regiuni să se poată gândi la o înjumătăţire a numărului. Vă dau un exemplu – şase judeţe la nivelul Regiunii 7 Centru pot deveni două regiuni şi în felul acesta putem avea eficienţă, putem să gândim proiecte strategice regionale”, a declarat Veştea la audieri.

Întrebat dacă politicienilor nu le este teamă de această reorganizare administrativ-teritorială, el a spus că nu ar trebui să le fie frică, aşa cum nici lui nu i-a fost când şi-a dat demisia din funcţia de primar.

„Nu cred că ar trebui să le fie frică, ţinând cont de faptul că nici mie nu mi-a fost frică. Mi-am dat demisia din funcţia de primar, am devenit preşedinte de consiliu judeţean, deşi nu ştiam cât va dura mandatul. Îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte de consiliu judeţean şi vin ministru, deşi nu ştiu cât durează mandatul. Până la urmă ar trebui să ne asumăm, nu cred că ne-a făcut Dumnezeu doar primari sau preşedinţi de consilii judeţene sau miniştri, cred că trebuie să fim eficienţi şi trebuie să gândim în interesul cetăţenilor României”, a spus Veştea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button