Noapte albă la Spitalul Județean Arad: Pacienții vii și-au păzit colegul decedat

Distribuie acest articol!

După ce zilele trecute spitalul s-a confruntat cu scandalul potrivit căruia pacienții erau tinuți în frig denunțând o problemă a CET-ului, în decursul acestei nopți, la Secția Covid de la Spitalul Municipal Arad,  pacienții în stare relativ gravă dintr-un salon au avut parte de un coșmar cu ochii deschiși pentru că, niciunul n-a dormit niciun minut. Și asta pentru că, unui coleg de salon i s-a făcut rău și a căzut din pat iar altul a avut nevoie de resuscitare la un moment dat, apoi a decedat.

Un bătrân din salonul în care mă aflu a căzut din pat. Am încercat să îl ridic, nu am reușit. Am sunat la sonerie. Nu vine nimeni. Merg la poartă, ca să îi cer portarului să cheme pe careva. Spune că nu-i treaba lui. Sun la 112. După mai bine de 15 minute de când am sunat soneria apar și cadrele medicale. Îmi spun că 2 ore nu au voie să vină pentru că se dă cu ceva substanță toxică pe culoar. 2 ore putem muri în salon pentru că nu se poate interveni. Chiar că sunt revoltat. În cele 15 minute fatidice a mai leșinat un coleg de salon. Acum i se face masaj cardiac. Cred că moare. Tot asta spun, că nu au putut veni când am sunat soneria de urgență de deasupra patului pentru că ar fi dat cu ceva substanță toxică pe culoar și 2 ore nu e voie să  treacă. Între timp a murit colegul. Acum suntem 5 vii și un mort. Peste 2-3 ore au spus că vin să-l ia din salon” – este declarația unui pacient internat.

Conform Regulamentului afișat pe ușa fiecărui salon, printre altele, se prevede că aerisirea saloanelor este obligatorie, cel puțin de 3 ori pe zi, timp de 10 minute. Mai mult, aerisirea este obligatorie după fiecare igienizare a suprafețelor. În cursul zilei de ieri, în salonul despre care scriem acum, aerisirea nu s-a făcut nici măcar o singură dată.

În ciuda faptului că spitalul a dat asigurări că pacienții primesc suport și sunt bine ingrijiți, pacientul a declarat că nu există hârtie igienică sau săpun.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: