Politică

Nicușor a comis-o penal: nu a făcut dovada plății bannerelor din precampanie

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat urmărirea penală împotriva primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, în urma acuzațiilor aduse de Mihai Enache, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Primăria Capitalei. Acesta a reclamat lipsa de transparență în legătură cu fondurile folosite pentru campania publicitară din precampanie.

„Am fost chemați de procurorii DNA pentru a fi înștiințați că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie. Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în așa fel încât să aflăm până la alegeri care este situația reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicușor Dan. Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii niște sume de bani pe care nu le-a declarat și pe care nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanțiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache.

Potrivit lui Mihai Enache, Nicușor Dan ar fi cheltuit aproximativ 500 de mii de euro pentru panourile publicitare. „Domnul Nicușor Dan ne spune în continuare de acele donații primite pe site. Nici astăzi, când discutăm noi, suma contorizată pe site-ul oficial al domnului Nicușor Dan nu atinge 180 de mii de euro așa cum dânsul a declarat că l-a costat această campanie, fără să mai vorbim despre faptul că plătește în paralel și o campanie agresivă în online. Nu înțelegem de ce este o problemă pentru Nicușor Dan că este ajutat de Matei Păun. Dacă au o relație apropiată nu e nicio problemă că domnul Matei Păun are afaceri în Rusia și Belarus, dar trebuie să știm cu toții din ce surse de bani și-a plătit domnul Nicușor Dan campania mega agresivă și opulentă de publicitate exterioară”, a subliniat candidatul AUR la Primăria Capitalei.

Situația tensionată ridică semne de întrebare asupra integrității financiare a campaniei lui Nicușor Dan, în timp ce DNA continuă să investigheze acuzațiile. Publicul așteaptă cu interes rezultatele anchetei, care ar putea influența decisiv viitoarele alegeri pentru Primăria Capitalei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button