Politică

Nicu și Marcel sunt disperați: cresc taxele pentru români pentru a acoperi gaura din buget

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a confirmat, vineri, că se discută, la nivelul Coaliției, despre creșterea unor taxe, printre care TVA, mai exact despre renunțarea la TVA de 5% pentru o serie de activități și servicii, pentru că România este în procedură de deficit excesiv și riscă să piardă fondurile europene în primăvara anului viitor.

Comisia Europeană a cerut ca România să renunțe la excepțiile fiscale acordate în prezent pentru multe servicii și activități economice, astfel încât să existe doar două cote de TVA, și nu 3, cum sunt în prezent – 5%, 9% și 19%. 

”În discuția mea cu Comisia Europeană – au dreptate… Trebuie să fie o ordine, nu poți veni cu 7 tipuri de TVA. «Hotărâți-vă la unul». Am convenit că 9% rămâne mâncarea, medicamentele, protezele…Iertați-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? E normal? Sunt mult prea multe excepții în România, lucru pe care nu ni l-a spus doar Comisia, ci toate forurile financiare”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.  Acesta a confirmat pericolul ca, în cazul în care gaura de la buget nu va fi acoperită, România să piardă fondurile europene. 

”Ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene și să intre România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea”, a spus șeful Guvernului. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button