Știrile 60m.RO

Nervi întinși la maxim în Rusia după ce sute de soldați ruși ar fi fost uciși sau răniți în atacul ucrainean din Makiivka

Bloggerii militari ruși de profil înalt reacționează cu furie – și, în mod vizibil, furia lor este îndreptată în mare parte împotriva conducerii militare a Moscovei, care a admis ieri, într-un gest rar, că peste 60 de soldați ruși au fost uciși în noaptea de Anul Nou în urma unui atac ucrainean cu rachete HIMARS care a vizat o clădire din orașul ocupat Makiivka, potrivit Sky News.

Ucraina a susținut că 400 de soldați ruși au murit în acest atac, iar imagini neverificate publicate pe rețelele de socializare arată că fosta școală ucraineană a fost practic distrusă.

„Ceea ce s-a întâmplat în Makiivka este oribil”, a scris Arhanghelul Spetznaz Z, un blogger militar rus cu peste 700.000 de abonați pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Cui i-a venit ideea de a plasa personalul în număr mare într-o singură clădire, unde chiar și un prost înțelege că, dacă se lovește cu artileria, vor fi mulți răniți sau morți?”, a scris el.

Comandanților „nu le pasă deloc” de muniția depozitată în dezordine pe câmpul de luptă, a mai spus el.

Între timp, Igor Girkin, un fost comandant al trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, a declarat că sute de persoane au fost ucise sau rănite.

Politicienii ruși au vorbit, de asemenea, despre incident, Grigori Karasin, membru al Senatului rus, solicitând o „analiză internă exigentă”.

Serghei Mironov, legislator și fost președinte al Senatului, camera superioară a Rusiei, a cerut răspunderea penală a oficialilor care au „permis concentrarea de personal militar într-o clădire neprotejată” și a „tuturor autorităților superioare care nu au asigurat un nivel de securitate adecvat”.

Între timp, Andrei Medvedev, vicepreședintele Dumei orașului Moscova și jurnalist pro-Kremlin, a declarat că autoritățile trebuie să prețuiască viețile rușilor.

„Fie o persoană are cea mai mare valoare – și atunci pedepse pentru pierderi stupide de personal, ca și pentru trădarea patriei -, fie țara este terminată”, a scris Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button