Știrile 60m.RO

Nehammer îi arde din nou pe măscăricii lui Iohannis: Nein Schengen!

Premierul austriac Karl Nehammer a scris, pe Facebook, că România este un partener important al Austriei, dar sistemul Schengen nu funcționează și nu poate fi extins. E a doua declarație similară a lui Nehammer după cea de joi, când s-a întâlnit cu președintele Iohannis. Austria e în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare din iunie și cele generale din toamnă, iar tema migrației e una centrală.

Liderul de la Viena a vorbit despre relațiile economice strânse dintre cele două țări. „România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează mii de locuri de muncă acolo”, a scris Nehammer.

Printre marile companii din Austria care activează pe piața locală se numără OMV, Erste (BCR) și Raiffeisen Bank.

Premierul austriac nu cedează, însă, în privința Schengen, chiar dacă s-a întâlnit recent, în România, cu liderii politici de la București, inclusiv cu președintele Iohannis.

„Printre altele, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În acest moment, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, a mai scris Karl Nehammer.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button