Politică

Ne-au mințit doi ani: Pensiile nu vor fi recalculate

Guvernul nu are în vedere o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor, declară ministrul Muncii Marius Budăi. El a subliniat, astăzi, că există un pachet social, care va fi promovat din luna ianuarie a anului viitor. Potrivit ministrului Marius Budăi, actuală coaliție a agreat în programul de guvernare modernizarea Legii pensiilor, aflată în vigoare. Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a mințit pensionarii că pensiile vor fi recalculate, însă actuala guvernare PSD/PNL spune că pensiile nu vor mai fi recalculate. PSD și PNL au fost părtași la această schemă, iar românii victime.

Marius Budăi: Nu avem o formă de recalculare a pensiilor. Avem un pachet social, pe care o să îl punem în vigoare,după cum bine știți, începând cu luna ianuarie 2022. În programul de guvernare coaliţia a agreat modernizarea legii aflate în vigoare.

Întrebat dacă sporurile pentru bugetari vor rămâne înghețate și anul viitor, ministrul muncii a spus că o decizie va fi luată prin ordonanță de guvern, înaintea adoptării bugetului de stat pe anul viitor. El a precizat că în acest moment nu s-a decis nimic legat de sporuri și indemnizații.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button