Economie

Motorina standard a depășit pragul de 7,5 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit luni, 11 septembrie, benzina și motorina cu 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,18 lei și 7,24 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,49 și 7,52 lei. Prețul de 7,49 de lei pe litru este înregistrat la o singură stație, cea din strada dr. Herescu. Restul stațiilor afișează prețuri de 7,51 și 7,52 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, afișează vineri un preț de 7,23 lei pentru un litru de benzină și unul de 7,51 lei pentru cel de motorină.

Cea mai recentă modificare de preț a avut loc joi, când Petrom a scumpit motorina standard cu 5 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat joia trecută, potrivit Monitorul Prețurilor.

Joi, 31 august, Petrom a ieftinit ușor carburanții . Benzina standard s-a ieftinit cu un ban, iar motorina standard cu trei bani.

Marți 29 august, Petrom a scumpit motorina standard cu 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. Prețul benzinei standard a rămas nemodificat marți. Săptămâna trecută, Petrom a ieftinit ușor carburanții, pe 22 și 24 august. Astfel, după ce marți dimineață, pe 22 august, a majorat prețurile cu doi bani pe litru, la prânz a redus prețul cu un ban în cazul motorinei și cu doi bani în cazul benzinei. Joi, 24 august, Petrom a mai redus prețurile cu încă un ban.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 85 de bani pe litru, iar benzina cu 56 de bani pe litru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button