Social

Moşii de vară, tradiții și obiceiuri

Moșii de vară 2024. Sărbătoarea Moșii de vară nu are o dată fixă în fiecare an, ci este influențată de data în care se sărbătoresc Rusaliile. Anul acesta, Rusaliile 2024 vor fi pe data de 23 iunie, iar sărbătoarea Moșii de Vară 2024 se va prăznui pe 22 iunie.

Tradiții și obiceiuri de Moșii de vară

De Sâmbăta Morţilor se dă de pomană oamenilor nevoiași preparatele pe care membrii familiei le-au adus la biserică pentru sfinţire.După terminarea Sfintei Liturghii rudele celor care au murit merg în cimitir pentru a face curat sau aprinde lumânări pe morminte.

În ziua de Moşii de vară, femeile nu dau cu mătura prin gospodărie, pentru a nu ridica praful în ochii celor adormiţi. Pe 22 iunie, nu spală şi nu aruncă gunoiul din casă, ca să nu ajungă în mâncarea răposaţilor.

În unele zone ale ţării, la sate, se organizează hore, iar la oraș, bâlciuri și baluri. Tradiţia mai spune că este bine ca fiecare persoană să fie împăcată cu toată lumea şi să meargă la biserică cu inima curată. Pe 22 iunie nu este bine să ne certăm cu cei dragi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button