Politică

Mircea Popescu, despre lista AUR la europarlamentare: Fără îndoială, AUR s-a maturizat

Urmărind lansarea candidaților AUR pentru europarlamentare am avut o surpriză plăcută, nu atât din punctul de vedere al excelentei organizări, cât mai ales al mesajele transmise și a calității celor propuși.

Fără îndoială, AUR s-a maturizat.

Cu vreo două excepții care nu și-au expus un program, pedalând strict pe activitatea anti-vaccin, deci pe trecut, sau pe critici la adresa altor competitori politici, ceea ce nu era cazul când lumea așteaptă să-ți cunoască agenda de viitor, în rest cei mai mulți au fost prezentați cu o puternică „fișă personală”, oameni cu pregătire în diverse domenii și cu programe clare de dezvoltare națională pe care intenționează să le pună în discuție la nivel european.

Dar poate edificatoare pentru linia generală pe care partidul intenționează s-o urmărească la Parlamentul European, au fost discursurile celor doi lideri, George Simion și Claudiu Târziu.

În general, am constatat o calibrare a discursului, prin eliminarea populismelor și sublinierea liniei conservatoare și suveranistă în sensul bun al unei integrări corecte și responsabile a României într-o Uniune Europeană aflată astăzi într-un puternic derapaj al relațiilor internaționale corecte și alunecării spre autototalitarism.

Personal, am rămas surprins de ocolirea aproape completă a subiectului atât de fierbinte al războiului din Ucraina.

Dar, campania este abia la început.

Semnificativ a fost faptul că ultimul mesaj pe care fiecare din cei doi l-a lansat, mesajul care în mod normal rămâne în memoria oamenilor, a fost mesajul Reîntregirii.

În felul acesta, AUR își ia un angajament ferm, la care nu va mai putea renunța, că problema Reunificării țării va fi adusă spre discutare în Parlamentul European.

Mircea Popescu

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button