Știrile 60m.RO

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante

Un proiect legislativ al Ministerului Sănătății, prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante minorilor, precum și interzicerea comercializării în automate, cu excepția celor aflate în spațiile de birouri. Este vorba de comercializarea băuturilor , atât prin automate ,cât și în unitățile de învățământ sau în spitale.

Un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerului Sănătății, prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante minorilor, precum și interzicerea comercializării în automate, cu excepția celor aflate în spațiile de birouri.

Proiectul prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante atât prin automate dar și în unitățile de învățământ sau în spitale.

„Art. 3. (1) Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18
ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.
(2) Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția
celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.
(3) Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unitățile sanitare și în
incinta unităților de învățământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora”, se arată în proiectul legislativ pus în dezbatere de Ministerul Sănătății.

De asemenea, băuturile energizante aflate pe piață în România, indiferent de proveniența, trebuie să prezinte etichetarea în limba română, comercianții care nu respectă aceste lucruri fiind sancționați cu sume între 5.000 de lei și 25.000 de lei

Back to top button