Ministrul Sănătății: Niciodată nu e prea târziu pentru vaccinarea copiilor

Distribuie acest articol!

Ministrul Sănătății a venit cu explicații halucinante cu privire la ultimele decizii luate de către guvern. Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă este târziu pentru vaccinarea copiilor având în vedere timpul scurt până la începerea noului an școlar.

Întrebată dacă pentru începerea anului școlar este târziu să se vaccineze copiii, Mihăilă a răspuns că „niciodată nu e târziu: „vedem în secțiile de terapie intensivă din ce în ce mai mulți copii internați, vedem și copii cu vârste foarte mici și aici am vrea să transmitem împreună mesajul că vaccinarea în sarcină este sigură, pentru că există copii de o lună internați, născuți din mame nevaccinate, și în toate situațiile de copii internați la terapie intensivă ei sunt internați cu mama sau cu tatăl, părinții sunt nevaccinați și infectați și atunci ce e important să transmitem este că părinții trebuie să se vaccineze, gravidele trebuie să se vaccineze și de la 12 ani încă nu e prea târziu să vaccinăm copiii”.

În ce privește procentul mare de profesori nevaccinați, ministrul Sănătății declară: „mi se pare cel puțin trist și cu siguranță îngrijorător. Profesorii, la fel ca și personalul medico-sanitar, ar trebui să fie printre vectorii care transmit și educă populația spre vaccinare și atunci da, e trist și îngrijorător că acești potențiali vectori nu au ales ce era bine pentru ei, în primul rând, și anume să se protejeze prin vaccinare și ce e bine pentru cei pe care îi învață și au în grijă”, susține Ioana Mihăilă.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: